Nieuw: 10 templates om moeiteloos LeadBots te bouwen

Nieuwe LeadBot templates
Foto close-up Talitha 2
Talitha Harthoorn
5 min read 15 jul 2024

We starten de zomer met een nieuwe release! Met de feedback van onze partners hebben we onze templates voorzien van een flinke upgrade. Ga voor een LeadBot op maat. Of kies één van onze tien templates. Die zijn plug & play. Zodat je meteen begint met websitebezoekers omzetten in leads.

De templates in een notendop

Het aanmaken van een LeadBot wordt met onze templates makkelijker dan ooit. Kies voor een template die mikt op een specifieke conversie. Of voor één van onze nieuwe templates speciaal voor jouw branche. Lees hieronder wat elk template te bieden heeft.

1. Standaard bot

De standaard template begroet de websitebezoeker en geeft direct de mogelijkheid om een vraag te stellen of contact op te nemen. De belangrijkste call to action is duidelijk aangegeven met een opvallend gekleurde knop. Deze button linkt bijvoorbeeld naar een belangrijke pagina van je website. Op deze manier navigeren bezoekers moeiteloos door je website.

2. FAQ bot

Verlaag de druk op je klantenservice door in de LeadBot verschillende veelgestelde vragen direct te beantwoorden. Heeft je bezoeker toch nog een andere vraag? Met één klik op de knop neemt je bezoeker contact op. Wel zo makkelijk!

3. Offerte bot

Met dit template stuur je direct op het aanvragen van een offerte door de tekst: ‘Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte op.’ De belangrijkste call to action knop in de bot kan je misschien al raden. Deze button geeft direct de mogelijkheid om een offerte op te vragen.

4. WhatsApp bot

Val je graag meteen met de deur in huis? Geef je klant gelijk de snelste optie om contact op te nemen. Maak een koppeling met je WhatsApp Business account en begroet je bezoeker persoonlijk met je naam en foto. Dit is de enige LeadBot zonder een uitgebreide flow en verschillende knoppen. Simpel, maar wel recht op het doel af.

5. Werken bij bot

In dit template wordt meteen bij de begroeting gestuurd op het solliciteren bij jouw organisatie door de tekst: ‘Leuk dat je interesse hebt om bij ons te werken. Kijk gerust rond of stel me je vraag!’. Daarna kan de bezoeker een vraag stellen, doorgaan naar de vacaturepagina of gewoon direct solliciteren in de LeadBot. Ook kun je het aantal openstaande vacatures meteen weergeven in de knop.

LeadBot Template Werken bij
LeadBot Template  Veelgestelde vragen
LeadBot Template Automotive

6. E-Commerce bot

Gebruik deze bot om je websitebezoekers te voorzien van informatie. Zo worden veelgestelde vragen over betalen, retourneren, annulering, levertijd en bezorging direct beantwoord. Je hoeft alleen nog maar de juiste informatie in de antwoorden te zetten. De gekleurde call to action knop zorgt ervoor dat je bezoekers de producten van je webshop gaan bekijken. Tip: maak eerst een onderscheid tussen verschillende productcategorieën. Hierdoor vinden je bezoekers gemakkelijk het item waar ze naar op zoek zijn.

7. Fitness bot

Bied je een gratis intake, proefles of fitness coaching aan? Breng dit extra onder de aandacht met LeadBot. Daarna kan de websitebezoeker zich eenvoudig aanmelden via een formulier in de bot. Stuur ook meteen op harde conversies met bijvoorbeeld een ‘Ik wil lid worden’ knop. Uiteindelijk draait het natuurlijk om meer leden krijgen.

8. Fysiotherapie bot

Met dit template speel je slim in op de belangrijkste reden dat iemand je website bezoekt: ze hebben ergens last van. Na het klikken op de knop ‘Ik heb ergens last van’ kan je bezoeker aangeven waar ze pijn of last van hebben. Vervolgens stuur je de bezoeker door naar een pagina met meer informatie over hun klachten, een advies of laat je ze direct een afspraak inplannen.

9. Automotive bot

In de automotive branche onderscheiden we vaak drie verschillende diensten: reparatie en onderhoud, een auto kopen of een auto verkopen/inruilen. Speel hierop in met een LeadBot die je websitebezoeker persoonlijk begroet en daarna vraagt naar welke dienst hij/zij zoekt. Nu je weet waarom bezoekers op je website komen, stuur je ze direct door naar de juiste pagina. Superefficiënt!

10. Makelaardij bot

Makelaars bieden veel verschillende diensten aan. Hypotheekadvies, taxaties, verzekeringen, begeleiding bij aan- en verkoop, verhuur en nog veel meer. In dit template zit daarom een knop met ‘Ontdek onze diensten’. Zorg dat je daarna alle diensten die jij aanbiedt met knoppen in de bot weergeeft. Zo navigeren bezoekers daarna moeiteloos naar de juiste dienstenpagina. Wil je het maximale resultaat uit LeadBot halen? Plaats op de dienstenpagina's een nieuwe bot die focust op vragen beantwoorden en laagdrempelig contact opnemen.

Aan de slag

Vind je vrijheid belangrijk? Wij ook! Een gekozen template is dus altijd volledig aan te passen aan al je wensen. Verwijder knoppen, voeg nieuwe toe of wijzig de belangrijkste call to action. Voeg condities toe, zodat bijvoorbeeld de ‘Direct bellen’ knop alleen maar zichtbaar is op mobiel en tussen 09:00-17:00. Herschrijf teksten in je eigen tone of voice. En vergeet niet je naam en foto toe te voegen voor een persoonlijke touch. Zo maak je de LeadBot helemaal eigen. Zit jouw ideale template er niet tussen? Laat je creativiteit de vrije loop en bouw een custom bot.

Klaar om websitebezoekers om te zetten in leads? Start nu met het bouwen van je eigen LeadBot! Maak hier vrijblijvend een account aan en probeer 30 dagen gratis.

Foto close-up Talitha 2
Talitha Harthoorn Partner Success Manager